Infografiikan alkeet

Tervetuloa tutustumaan klassisiin ja uusiin esimerkkeihin hyvistä infografiikoista ja tiedon visualisoinneista (huonoja esimerkkejä unohtamatta)! Työpajassa käydään läpi infografiikan alkeita, tiedon visualisoinnin perusteita ja kaaviolukutaitoa esimerkkien avulla.

Mihin tohtori tarvitsee infografiikkaa? Keskitymme etenkin tutkijan tarpeisiin esim. tutkimustulosten esittämisessä, ja tieteellisen tiedon visualisoinnin erityispiirteisiin. Esimerkkejä esitellään myös laajemmin faktapohjaisen viestinnän alalta, kuten uutismedioista ja eri julkaisuista.

Työpajassa saa rohkeasti nostaa käden ja avata keskustelua, mutta tämä ei ole pakollista. Osallistujilta ei edellytetä aiempaa osaamista tai käyttökokemusta visualisointiohjelmista. Samalla työpaja tarjoaa myös kokeneemmalle kaaviontekijälle tai tilastoasiantuntijalle hyödyllisiä ajatuksia siitä, kuinka tietoa esitetään samaan aikaan selkeästi, rehellisesti ja houkuttelevasti uteliaalle yleisölle.

Sessio sisältää lyhyen vertailun muutamasta ilmaisohjelmasta ja niiden vahvuuksista. Olemme myös varanneet aikaa yhden ohjelman (Flourish Studio) esittelyyn, joka toivottavasti auttaa ja inspiroi itse kokeilemaan visualisointien luomista yleisölle.

 

Ajankohta: ti 11.10. klo 17.00 – 19.00

Paikka: Teams, osallistujat saavat kalenterikutsun ilmoittautumisajan päätyttyä eli päivää ennen tapahtumaa. Muistathan lisätä tapahtuman omaan kalenteriisi tältä sivulta!

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu viimeistään su 9.10. tällä lomakkeella

Max osallistujamäärä: 20

 

Koulutuksen vetää tietomuotoilun asiantuntija, KRUT Collectiven perustaja Julius Uusikylä. Julius on toiminut alalla vuodesta 2010, työskennellen visuaalisessa journalismissa ja faktapohjaisessa viestinnässä. Julius tekee raporttien infografiikan ja datavisualisointien toteutuksia, aikakauslehtitaittoa sekä kaikkien tiedon visuaaliseen esittämiseen liittyvien tarpeiden konsultointia mm. tutkijoille ja viestijöille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *