Kuinka saada tietokirja julkaistua

Tämä Tohtoriverkoston koulutus on sinulle, jolla on meneillään kirjaprojekti tai olet kiinnostunut kirjan kirjoittamisesta. Siinä missä kirjoitusretriittimme rauhoittavat aikaa yhteisölliseen ja tehokkaaseen kirjoittamiseen, nyt syvennymme siihen, mitä kirjan julkaisemisessa tulee ottaa huomioon. Kouluttajana on FT Tiina Raevaara.

 

Sisältö:

– Millaisia tietokirjoja asiantuntijat ja tutkijat kirjoittavat?

– Millaisia tietokirjoja kustantamot haluavat julkaista?

– Tietokirjallisuuden tämän hetken trendit

– Kuinka lähestyä kustantamoita

– Miten valita oikea kustantamo

– Mitä kirjailija voi odottaa kustantamolta

– Milloin oma- tai puolikustanne on toimiva vaihtoehto

 

Ajankohta: webinaari ke 4.5.2022 klo 16.30 – 18.30

Ilmoittaudu viimeistään 2.5. täyttämällä tämä lomake. Saat tapahtuman linkin sähköpostiisi, kun ilmoittautumisaika on päättynyt.

Tiina Raevaara on kirjailija ja vapaa toimittaja. Koulutukseltaan hän on perinnöllisyystieteestä väitellyt filosofian tohtori. Hän on kirjoittanut kymmenkunta kaunokirjaa, joista novellikokoelma En tunne sinua vierelläni sai vuonna 2011 Runebergin kirjallisuuspalkinnon. Vuonna 2015 Raevaara sai tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon ”ajankohtaisesta ja asiantuntevasta tiedonjulkistamisesta eri medioissa” ja vuonna 2021 Pro Scientia -palkinnon toiminnastaan tieteen hyväksi. Hän on kirjoittanut oppaan tieteen yleistajuistamisesta (Tajuaako kukaan?) sekä yhdessä Urpu Strellmanin kanssa kirjan tietokirjan tekemisestä (Tietokirjailijan kirja). Hänen viimeisin teoksensa on tietokirja Minä, koira ja ihmiskunta: Lajien välisen yhteiselon historia. Tiina Raevaara kirjoittaa myös kolumneja Suomen Kuvalehteen ja Turun Sanomiin ja on toiminut työelämäprofessorina Turuna yliopistossa.

Valokuva: Jussi Helttunen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *