Mastodon-koulutus

Mikä ihmeen Mastodon? Tai ehkä olet jo kuullut siitä, mutta et tiedä kuinka päästä alkuun Mastodonin käytössä. Siinä tapauksessa tämä Tohtoriverkoston koulutus ja työpaja on juuri Sinulle!

Mastodon on avoimen lähdekoodin yhteisöpalvelupaketti. Kuka tahansa käyttäjä tai organisaatio voi isännöidä omaa Mastodon-palvelinta, ja ne kommunikoivat saumattomasti muiden samaa protokollaa käyttävien palveluiden kanssa. Periaate on tuttu sähköposteista: sinulla on sähköpostitili tietyn palveluntarjoajan kautta (esimerkiksi oma yliopisto, Gmail tai Hotmail) mutta voit vaihtaa viestejä myös muiden kuin kyseisen palvelun käyttäjien kanssa.

Koska Mastodon on käyttäjien itsensä hallitsema, se on yksi hyvä vaihtoehto kaupallisille ja keskitetyille sosiaalisen median jättiläisille, joiden palveluiden käyttöön liittyy vastuullisuuden näkökulmasta runsaasti ongelmia. Tiedeyhteisöllä on edelläkävijän vastuu siirtymässä oikeudenmukaisempiin ja läpinäkyvämpiin palveluihin. Tule kuulemaan, kuinka voit itse tutkijana edistää Mastodonin käyttöä ja kasvattaa fediversumin asiantuntijayhteisöä!

Koulutuksessa käydään läpi

– miksi valita Mastodon ja kuinka se eroaa esimerkiksi X:sta, Blueskysta tai Threadsista
– palvelimen/instanssin valinta, käyttöehdot, sovellusvaihtoehdot
– Mastodoniin liittyminen
– profiilin luominen
– verkostot eli seuraajat ja seurattavat
– viestien lähettäminen, etiketti ja kulttuuri
– tilin asetukset ja käyttöä helpottavia niksejä

Voit osallistua, vaikka Mastodon ei olisi sinulle ennestään tuttu. Jos haluat edistää oman käyttäjätilin luontia, varaa mukaan läppäri ja hyviä kysymyksiä!

Kouluttaja: Miia Kosonen, Tohtoriverkosto ry

Ajankohta: ke 27.3.2024 klo 17.00 – 19.00

Toteutus: Alustus ja demo 60 min, tauko 5 min ja sen jälkeen työpajaosuus omien käyttäjäprofiilien työstämisessä, kysymyksiä ja keskustelua

Hinta: 300 e, ilmainen Tohtoriverkosto ry:n jäsenmaksun maksaneille

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella viimeistään 24.3.

Saat koulutuksen linkin ja kalenterikutsun sähköpostiisi, kun ilmoittautumisaika on päättynyt. Muistathan lisätä tapahtuman jo valmiiksi omaan kalenteriisi tältä sivulta!

 

KTT, tutkija ja kouluttaja Miia Kosonen on vienyt suomalaista tietojohtamisen osaamista eteenpäin jo vuodesta 2003. Miia toimii tietojohtamisen tutkimuspäällikkönä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa (Xamk), jossa hänen tonttejaan ovat digitaalinen tiedonhallinta, liiketoiminta ja datavastuullisuus. Miia on nettiyhteisöjen pioneeri ja avoimuuden puolestapuhuja, jolle internetin sosiaaliset ryhmät ovat toinen koti. Tämä oli myötävaikuttamassa myös siihen, että idea Tohtoriverkostosta sai alkunsa kesällä 2015. Miian blogi löytyy osoitteesta tohtorilletoita.com.

 

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds