Tekstilaji-työpajat

Tekstilajien välittämien kirjoittajan identiteettien tunnistamista ja kehittämistä

Sisältö

Mitä tekstilajitieto on ja miksi kirjoittaja hyötyy tekstilajitiedosta? Miten eri tekstilajien tekstit tuottavat kirjoittajan identiteettiä? Miten arvot välittyvät teksteistä?

Tekstipajan ensimmäisessä osassa tutustutaan teoreettisiin malleihin käytännön esimerkkien kautta. Toiseen osaan osallistuja valmistautuu suunnittelemalla, millaista kirjoittajan identiteettiä ja arvoja haluaa eri tekstilajien teksteillään viestittää ja kirjoittamalla yhden tekstin, josta keskustellaan pienryhmissä ja analysoidaan sen välittämää kirjoittajan identiteettiä.

Ajankohta: ke 8.11. klo 17.00–19.00 ja ke 22.11. klo 17.00 – 19.30, välissä myös taukoja

Paikka: verkkokoulutus Zoomissa. Linkki toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse 6.11. eli heti ilmoittautumisajan päätyttyä. Muistathan lisätä aloitusajankohdan omaan kalenteriisi tältä sivulta!

Ilmoittautuminen: Varaa paikkasi työpajoista tällä lomakkeella, viimeinen ilmoittautumispäivä on sunnuntai 5. marraskuuta.

Max 20 osallistujaa.

Kouluttaja FT Heli Katajamäki työskentelee suomen kielen ja viestinnän yliopistonlehtorina Vaasan yliopistossa. Yksi hänen pitämistään kursseista on maisteritason opiskelijoille tarkoitettu tieteellisen kirjoittamisen kurssi, jota opettaessaan Heli on kehittänyt opetustaan tutkimuksellisesti ja julkaissut aiheesta useita artikkeleita. Hänen toimittamansa teos Tieteellinen kirjoittaminen tiedeyhteisössä (VAKKI Publications 11) on avoimesti saatavilla oleva vertaisarvioitu teos. Hän on toimittanut useita tieteellisiä teoksia uransa aikana mutta keskittyy nykyisin runojen, romaanien ja tietokirjojen toimittamiseen.