Yhdistys

Tohtoriverkosto perustettiin kesällä 2015 aluksi avoimena verkkoryhmänä. Työpajat organisoitiin vertaisperiaatteella. Viralliseen muotoon toiminta vakinaistettiin syksyllä 2019 ja yhdistysrekisterissä olemme 17.1.2020 alkaen. Muutos mahdollistaa varainhankinnan ja koulutusten toteuttamisen ostopalveluna – elämme niin kuin opetamme emmekä sorru ilmaistyön teettämiseen. Tulonlähteitämme ovat jäsenmaksut ja tilauskoulutukset.

Tohtoriverkosto ry edistää tieteellisen koulutuksen ja tutkimusosaamisen arvostamista, tukee tohtoreiden urakehitystä ja myös muulla kuin akateemisella työuralla tarvittavien valmiuksien hankkimista. Yhdistys edistää eri alojen tohtoreiden välistä yhteistoimintaa ja tarjoaa vertaistukea työuran eri vaiheisiin. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys seuraa tohtoreiden työmarkkina-aseman kehittymistä, antaa lausuntoja ja voi toteuttaa selvityksiä. Yhdistys opastaa jäseniään tarjoamalla koulutusta.

Yhdistys myös tarjoaa asiantuntemustaan mm. yliopistojen tohtoriohjelmien ja työelämän kehittämishankkeiden käyttöön. Kiinteä hinta 1,5 h koulutukselle on 590 euroa. Koulutusten tuotto käytetään kokonaisuudessaan yhdistyksen toimintaan. Puhujapyynnöt pyydetään toimittamaan Tohtoriverkosto ry:n hallitukselle spostilla info@tohtoriverkosto.fi.

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään vuosittain maaliskuun lopussa/huhtikuun alussa. Jäsenmaksu suoritetaan yhdistyksen tilille vuosittain helmikuun 28. päivään mennessä. Maksu on henkilöjäseniltä 30 euroa, josta työnhakijat, opiskelijat ja eläkeläiset saavat 10 euroa alennusta, ja kannatusjäseniltä 100 euroa.

Yhdistyksen hallitus 2020:

• puheenjohtaja Miia Kosonen