Yhdistys

Tohtoriverkosto perustettiin kesällä 2015 aluksi avoimena verkkoryhmänä. Työpajat organisoitiin vertaisperiaatteella. Viralliseen muotoon toiminta vakinaistettiin syksyllä 2019 ja yhdistysrekisterissä olemme olleet 17.1.2020 alkaen. Muutos mahdollistaa varainhankinnan ja koulutusten toteuttamisen ostopalveluna – elämme niin kuin opetamme emmekä sorru ilmaistyön teettämiseen. Tulonlähteitämme ovat jäsenmaksut ja tilauskoulutukset.

Tohtoriverkosto ry edistää tieteellisen koulutuksen ja tutkimusosaamisen arvostamista, tukee tohtoreiden urakehitystä ja myös muulla kuin akateemisella työuralla tarvittavien valmiuksien hankkimista. Yhdistys edistää eri alojen tohtoreiden välistä yhteistoimintaa ja tarjoaa vertaistukea työuran eri vaiheisiin. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys seuraa tohtoreiden työmarkkina-aseman kehittymistä, antaa lausuntoja ja voi toteuttaa selvityksiä. Yhdistys opastaa jäseniään tarjoamalla koulutusta.

Yhdistys myös tarjoaa asiantuntemustaan tohtoreiden osaamisesta ja sen hyödyntämisestä yritysten, yliopistojen ja työelämän kehittämishankkeiden käyttöön. Kiinteä hinta 1,5 h koulutukselle on 1700 euroa. Tuotto käytetään kokonaisuudessaan yhdistyksen toimintaan. Puhujapyynnöt pyydetään toimittamaan Tohtoriverkosto ry:n hallitukselle spostilla (info at tohtoriverkosto.fi)

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään vuosittain maaliskuun lopussa/huhtikuun alussa. 

Kunkin kalenterivuoden jäsenmaksulaskut toimitetaan jäsenille tammikuun puolivälissä ja eräpäivä on 31.1. Odotathan aina virallista laskua viitetietoineen, ennen kuin suoritat maksun!

Henkilöjäseniltä vuosimaksu on 30 euroa, josta työnhakijat, opiskelijat ja eläkeläiset saavat 10 euroa alennusta. Kannatusjäsenillä vuosimaksu on 120 euroa. Kannatusjäseniä voivat olla niin yksittäiset henkilöt kuin yhteisötkin. 

Yhdistyksen hallitus 2024-2025:

  • puheenjohtaja Ella Peltonen
  • varapuheenjohtaja Juha Kämäräinen
  • rahastonhoitaja Miia Kosonen
  • varajäsen Kirsi Jurvanen
 
Kts. vuoden 2023 toimintakertomus.