Loimu ry rakentaa kestävämpää tulevaisuutta

water-768745_1920

Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimu on monialainen ammattiliitto, jonka korkeasti koulutetut jäsenet työskentelevät kattavasti koko yhteiskunnassa; yksityisellä sektorilla sekä kunta-, valtio- ja yliopistosektoreilla. Jäsenten koulutustaustat kattavat koko luonnontieteen laajan kentän – matematiikasta, fysiikasta ja kemiasta biotieteiden kautta geotieteiden sekä metsä- ja ympäristötieteen puolelle.

Loimun jäsenet työskentelevät hyvinvoinnin ja tulevaisuuden avainaloilla mm. ympäristöntutkimuksessa ja -suojelussa, lääke- ja muun kemianteollisuuden yrityksissä tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä, terveydenhuollossa, metsäteollisuuden ja -talouden aloilla, konsultoinnissa sekä biotalouteen liittyvissä tehtävissä. Yliopistoissa ja valtion tutkimuslaitoksissa työskentelee lähes 40 % loimulaisista erilaisissa tutkimustehtävissä. Työssäkäyvistä jäsenistä yli 20 %:lla on tohtorintutkinto. Jäsenet ovat rakentamassa kestävämpää ja valoisampaa tulevaisuutta kaikille.

Jäsenille tärkeimmät arvot on nostettu myös Loimun toimintaa ohjaaviksi arvoiksi. Ne ovat

  • Jäsenkeskeisyys: Työskentelemme jäsenten parhaaksi, jäsentä palvellen. Jäsen voi luottaa asiantuntemukseemme. Olemme jäseniä varten.
  • Yhdenvertaisuus: Kohtelemme jäseniämme yhdenvertaisesti ja edistämme yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa.
  • Rohkeus: Olemme valmiita tekemään rohkeita valintoja. Haluamme kokeilla uusia ratkaisuja. Olemme yhteistyökykyisiä ja avoimia.
  • Vastuullisuus: Toimimme vastuullisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti. Tuemme loimulaisia valoisamman tulevaisuuden tekemisessä.

Loimun toiminnan tavoitteena on edistää jäsentensä hyvinvointia ja menestystä. Sitä tehdään huolehtimalla työmarkkinaedunvalvonnasta, neuvomalla ja auttamalla jäseniä, kehittämällä palveluita tarvelähtöisesti ja tukemalla jäseniä työuran eri tilanteissa. Loimu ry tarjoaa koulutuksia ja urapalveluita mielellään myös yhteistyössä muiden organisaatioiden kanssa, ja tarttuikin siksi yhteistyötarjoukseen Tohtoriverkoston kanssa.

”Tohtoriverkoston toiminta on tutkijakoulutetuille tai väitöskirjaa tekeville erinomainen väylä verkostoitua yli toimialarajojen, ja tarjoaa kaikille aiheesta kiinnostuneille myös paikan keskustella korkeakoulutukseen ja osaamiseen liittyvistä teemoista. Luonnontieteilijät ovat yliopistojen tenure track -järjestelmässä henkilötyövuosissa mitattuna selvästi suurin ryhmä, ja alan korkeimman koulutuksen saaneita on työmarkkinoilla paljon. Toivon, että yhteistyössä saamme vahvistettua verkostoitumista sekä tutkijakoulutettujen ääntä yhteiskunnassa”, urapalvelupäällikkö Suvi Liikkanen kuvaa yhteisiä tavoitteita.

Tervetuloa Tohtoriverkoston jäseneksi, Loimu ry!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *